Andra roliga sportresor

102712-airplane-in-flight

Vi har tidigare skrivit om fotbollsresor som ett sätt att spendera ett par härliga dagar med ens favoritsport, men det finns ju naturligtvis även andra sportresor man kan åka på när reslusten och sportfanatismen faller samman.

På GoSportTravel kan man hitta en hel del paketresor för alla sporterna nedan.

Hockey

Med tanke på hur många länder i världen som spelar fotboll men inte hockey är det nästan lite otroligt att hockey ändå är en av de största sporterna i världen. De främsta resmålen för en hockeyresa är naturligtvis USA och Kanada och då är det ju NHL som är mest lockande. Nu kan man vara ute i god tid med bokningar då nästa säsong börjar den 7 oktober och pågår till den 9 april nästa år.

Basket

Stannar man kvar i USA så har man ju även basket och NBA som en fantastisk resa för alla som älskar denna sport. Även här så har man chansen att vara ute i god tid med sina bokningar då säsongen drar igår den 27 oktober.

Amerikansk fotboll

Vill man se denna sport måste man självfallet stanna kvar i USA lite till, och då är det ju endast NFL som duger. Här är det dock inte samma schema som man hittar i både hockey och basket, den nuvarande säsongen i NFL började den 10 september och kommer att avslutas med Super Bowl 50 den 7 februari nästa år.

Kampsport

När det kommer till kampsport idag är det nog inget som drar till sig så mycket publik som UFC, de håller ju främst till i USA, men de har även satt upp stora event i England, Brasilien, Australien och även här i Sverige. Här gäller det att ha koll på läget event för event, det är inte långt i förväg man får reda på om det är titlar som står på spel eller inte!

Formel 1

Formel 1 är den mest populära motorsporten idag och drar till sig mängder med åskådare. Världsmästerskapen i denna sport har gått sedan 1950 och mycket har förändrats sedan dess. Något som dock inte har förändrats är det faktum att formel 1 alltid räknats som den snabbaste bilsporten på bana. Själva hastigheten har så klart ökad sedan 1950 och nu kommer bilarna upp till 380 km/h.

Golf

Golf är en väldigt gammal sport; den tros kunna ha börjat redan på 1400-talet, men har självfallet förändrats en del sedan dess. Beroende på vilken sida av Atlanten man bor är det mest troligt U.S. Open eller The Open som hålls upp som den mest prestigefyllda turneringen man kan vinna. Båda drar i vilket fall som helst många tittare, både på plats och i direktsändningar.

Comments are closed.
Back To Top