Att få åka på drömresan

Att åka på en drömresa – eller en underbar resa som vi också tycker om att kalla det, kan vara det bästa man gör i livet. Kanske har man drömt om att få besöka en specifik plats eller att få göra något specifikt under en lång tid.

Men vad är då egentligen en drömresa mer konkret. Det är svårt att svara på eftersom för någon kan en resa till Sibirien vara drömresan medan andra tycker att ens livs resa är att åka till någon drömlik ö i söderhavet, Västindien eller för den delen någon annanstans. En drömresa kan ju även vara något man drömt om och helt plötsligt får möjlighet till. Som i denna solskenshistoria på casinosajten Betsafe, där två personer fick möjligheten att åka på sin drömresa på sin smekmånad.

Att ange ett specifikt resmål är närmast omöjligt, men vi tänkte här försöka identifiera några av komponenterna till vad som är en drömresa.

Drömresa

Avslappning

Drömresan för många handlar förmodligen inte bara om själva platsen eller vad det finns för något att göra på denna plats. Faktum är att det kan handla allra mest om att man får avslappning efter en lång period av stress eller arbete. Så det behöver inte nödvändigtvis vara en paradisö i Västindien, utan kan istället vara ett spa i Värmland. Så avslappningen kan ligga i både faktumet att de facto komma bort ifrån vardagen, lika mycket som själva destinationen.

Ett uns lyx

Ofta så vill vi på vår semesterresa känna att vi unnar oss något lite extra. Ordet lyx är ju också något subjektivt beroende på vem man frågar, så att unna sig lite extra lyx är ju således olika saker. Men om man försöka pinpointa vad som skulle kunna anses som Svensson-lyx så tror vi att det den typ av charterresa som man kallar för ”All Inclusive” nog skulle kunna vara detta. Vi tycker om känslan av att allt ingår och vi slipper betala extra för det vi konsumerar.

Aktiviteter

Den sista beståndsdelen i vår lilla sammanställning av drömresan får bli aktiviteter. För någon form av aktivitet vill man förmodligen ha på sin drömresa. Sen om det handlar om bergsklättring, bussresa eller att bara ligga på en paradisstrand, det är en annan fråga. Vilka aktiviteter man vill ha på sin drömresa är förmodligen något som förutom beroende på personlighet, även varierar beroende vilken ålder man befinner sig i.

Comments are closed.
Back To Top