Frankrike – trädgårdarnas förlovade land

Även om det finns fler länder i världen som är kända för sina fina trädgårdar av olika slag så är kanske det ändå är Frankrike som är det land som lyser som den klaraste stjärnan på trädgårdshimlen. I Frankrike vårdar man sitt trädgårdsarv ömt och det med all rätta!

Trädgårdsarbete verkar minst sagt flyta i en stor del av den franska befolkningens ådror och landets otaliga antal av fantastiska trädgårdar är något som talar sitt tydliga språk till stöd för denna tes. Man är som nation helt enkelt stolta över sina trädgårdstraditioner som inspirerat miljontals människor världen runt vid anläggandet av sina egna trädgårdar.

Vill man som svensk ta del av de underbara franska trädgårdarna så får man helt enkelt antingen sätta sig på ett flyg, tåg eller köra ner i södra Europa och leta upp någon av alla fantastiska alternativ, eller ja – varför inte flera?! Det går även att ta hjälp och resa med en kunnig guide via Karins Trädgårdsresor.

Har man inte möjlighet att genomföra en sådan resa så blir väl istället substitutet att kolla runt på nätet efter inspirerande bilder eller att bläddra i någon trädgårdstidning, samtidigt som man beställt hem ett litet smakprov för att kunna dofta och känna från smidiga och prisvärda Euroflorist.

Vad som än blir aktuellt i just ditt fall så hoppas vi ändå att du får din dos av den franska floran, något som alla människor enligt oss är värda att uppleva i både tid och otid!

Comments are closed.
Back To Top