Hantera den långa flygresan

Att resa till långväga och exotiska destinationer är alltid något extra speciellt. Men om det är något som sällan är populärt är det själva flygresan dit. Och medan det inte finns ett magiskt sätt att få en perfekt flygtur finns saker man själv kan göra för att underlätta resan.

En sak man kan göra redan vid bokningen är att välja rätt tid att flyga. Att flyga långt kan skapa en hel del problem med kroppen, speciellt när man flyger mot solen (dvs österut). Normalt sett kallar vi detta för jetlag och det kan ta dagar eller ibland veckor att bli fullt återställd. Ett tips är att välja ett flyg som anländer på morgonen om man flyger österut och sova på planet. Använd tjänster som Avionero för att också hitta bra priser på resan.

Om man nu vill sova på planet är det bra att ha med sig en och annan pryl. En nackkudde kan göra väldigt stor skillnad när man sover sittande. Utan något direkt kontroll över huvudet faller är det lätt att vakna upp med nackspärr utan en bra nackkudde. Satsa också på en skön ögonmask så man slipper allt ljus. Och ett par bekväma hörlurar kan också stänga ute en del störande ljud som annars kan förhindra en från en god natts sömn.

Reser man istället västerut är det smart att försöka anlända på kvällssidan så att man mer eller mindre kan åka direkt till hotellet, checka in och lägga sig att sova. I detta fall bör man ju självfallet hålla sig vaken under flygresan, vilket betyder att man kan behöva ta med sig något som håller uppmärksamheten.

På långa flygresor kan man nästan alltid garantera att planet har inbyggda skärmar i sätet framför en där man kan titta på film eller tv-serier. Det finns garanterat nog tillräckligt att se för hela resan, men de kanske inte alltid är saker man är intresserad av. Att ha med sig egen underhållning är därför alltid en bra idé. En bok, ljudbok eller liknande är därför ett perfekt val för en lång flygresa.

Comments are closed.
Back To Top