Stockholm – upplev vad vår huvudstad har att erbjuda

stockholm

Stockholm är inte bara våran huvudstad, det är också Sveriges absolut största stad sett till bland annat antalet personer som valt att bosätta sig på platsen. En del hävdar till och med att Stockholm är Sveriges enda riktiga stad, men det för får nog vara något som står för dom och ingenting vi väljer att skriva under på.

I Stockholm finns en rad olika möjligheter som andra städer i Sverige saknar. Eller ja kanske inte saknar helt och hållet, men vi i alla fall enas om att utbudet i Stockholm är betydligt bättre när det kommer till det mesta vi kan komma på.

Resa

I princip alla flygplatser i Sverige har avgångar mot Stockholm. Dessa tar dig antingen till det något kändare Arlanda eller Bromma flygplats, och från de båda finns det bra förbindelser för att sedan ta sig in till Stockholm city.

Mat

Matkulturen i Stockholm, liksom Sverige i stort, är starkt påverkad av vår berikande mångkultur. Här hittar du mat ifrån världens alla hörn och resturanger i absoluta världsklass. Det är ett rent nöje att i lugnan ro spatsera runt i innerstan och fundera över vart man vill droppa in för att fylla på batterierna. Vissa restauranger kräver självfallet att man bokar bord innan man anländer, men det finns gott om alternativ där detta ej är ett krav. Helst vid lunchtider.

Boende

Som du säkert förstår är det även lätt att hitta övernattning i staden. Det finns massvis med olika hotell, vandrarhem och andra boendeformer tillgängliga, både för den som planerat in en snabbvisit, men också för den som ämnar att spendera en längre vistelse i Stockholm. Det finns helt enkelt en massa olika intressanta alternativ att välja mellan, med ett flertal olika prisklasser.

Uteliv

I Stockholm kan den som vill roa sig flitigt göra så till sent inpå nattimmarna. Många restauranger i staden växlar senare på kvällen om sitt fokus en del mot att istället servera enklare tilltugg och prioritera serveringen av exempelvis cocktails och andra drinkar. En och annan skumpaflaska har också fått dra sin sista suck i lokaler som dessa, något som Stockholms värsta stekare gjort sig allmänt kända för. Klubbar finns det för övrigt i massor och det är oftast hit det bär om kvällens festande ska fortsätta rulla på senare mot natten.

Kultur

Du har med all säkerhet hört talas om Naturhistoriska riksmuseet och det Moderna museet. Dessa är två besöksmål som den kulturhistoriska fanatikern bör besöka, men de är långt ifrån ensamma som intressanta kulturbesöksmål.

Comments are closed.
Back To Top