Upplev Londons ikoniska nöjen på en musikresa

londonListan över saker en Londonbesökare måste uppleva i staden kan göras lång. Att fotograferas med vakterna vid Buckingham Palace, ta en åktur i London Eye, spökvandra i Towern och smaka på fish and chips är bara några exempel på hur turistens dagsplanering kan se ut. Men det bästa och kanske allra mest ikoniska sättet att avsluta en sådan dag i den brittiska huvudstaden på är att besöka en föreställning i stadsdelen West End.

Näst efter Broadway är West End nog den plats som kommit att bli allra mest synonym med musikaler och teaterföreställningar i toppklass. Här blandas lättsamma komedier med klassiska pjäser och moderna shower, som tillsammans lockar en internationell publik. Inte sällan dyker någon av Storbritanniens främsta skådespelare upp i en sådan produktion och blåser nytt liv i allmänhetens teaterintresse. Att njuta av musikal i London går kanske allra enklast genom att boka en paketresa. Med sådana musikresor ingår hotellvistelsen, flygresan till och från din destination och såklart biljetten till själva evenemanget i ett praktiskt erbjudande. På så vis blir resan till den engelska metropolen så okomplicerad som möjligt och du kan ägna dig helt och hållet åt föreställningen.

Men London har såklart mer att erbjuda än teaterpjäser och musikalshower. Även om ditt hjärta snarare klappar för musiken i sig än shower, finns det ett brett utbud av evenemang att välja och vraka bland. Staden attraherar de största namnen inom den internationella musikscenen och agerar värd för världsberömda artister med jämna mellanrum. Med en musikresa är favoritbandet bara en flygtur bort. Får du lite tid över kan du alltid ta en promenad längs Abbey Road och följa i Beatles fotspår vid det ikoniska övergångsstället. Eller varför inte besöka Victoria and Albert-museet för att titta på The Who-gitarristen Pete Townshends gamla instrument – sönderslaget såklart!

Ska du fortsätta ta dig runt London i musikens tecken är ett besök på Madame Tussaud ett måste. Här får du gå nära och fotas med kända artister som Miley Cyrus, Freddie Mercury, Adele och exempelvis Michael Jackson. Här får du möjligheten att möta artister som inte längre finns kvar i livet och fotas med band som The Beatles trotts att bandet inte längre existerar.

Ett billigt sätt att uppleva musik i London är bland annat den centrala kyrkan St Martin in the Fields, på Trafalgar Square. Här spelas vid lunchtid, klassisk musik varje dag under veckan. Du kan också välja att besöka The Lexington i östra London, på Pentonville Road. Här spelar ofta etablerade band inom indiepop, country och soul, liksom alternativ rock. Konserterna är helt gratis och ges varje söndag mellan klockan 11 till 20, med namnet Hangover Lounge.

Väljer du att på annat sätt förkovra dig inom musiken på resan, kan alternativet vara någon av Storbritanniens musikfestivaler. Bästa tiden för dessa är under maj till september.

Comments are closed.
Back To Top