Varför semestra i Sverige?

Världen är stor och innehåller fantastiska saker. Man vill så kart passa på att resa under sin semester och få se världen. Men vi vill slå ett slag för vårt eget land också. Trots att man bor här hela sitt liv, kommer det alltid finnas nya saker att se. Här får du därför flera anledningar varför du ska stanna på hemmaplan och semestra i Sverige i sommar:

Det kostar mindre

Det kan också kosta mer, men generellt sätt sparar du pengar när du struntar i att betala för flygstolar, dyra hotellrum och taxiresor. Du kan hyra en husvagn om du inte redan har en och kuska runt som du vill mellan olika städer utan att behöva planera din resväg alltför mycket i förtid. Stanna så länge du vill på samma ställe eller åk vidare när du känner dig färdig med platsen. Campa går också bra om du vill leva lite billigare och lite mer provisoriskt där du inte behöver ha tillgång till ström eller hyr en stuga om du har en redan planerad resrutt.

Du kan packa mer

När du ska utomlands måste du alltid tänka på vikten av packningen: du får bara ta med det essentiella för annars blir det böter på flygplatsen. Om du istället väljer en bilsemester i Sverige kan du packa bilen full. Och är bilen full kan du köpa en schysst takbox och packa ännu mer! Du kan alltså packa som en scout: alltid redo!

Du kan redan språket

Du behöver inte stamma dig fram på högstadietyskan eller försöka göra dig förstådd på engelska. I Sverige slipper du språkbarriärerna såvida du håller dig borta från södra Skåne och Älvdalen där de talar älvdalska som blivit erkänt som ett eget språk.

Kortare restider

Visst, vill du passa på att se hela Sverige blir det några timmar i bilen. Men om man planerar några enkla resmål under semestern med stopp däremellan för att titta på djur eller kanske bada i havet, kan du räkna med betydligt mindre restider än om du ska till Thailand. På en bilsemester är ju resandet en del av semestern också, till skillnad från en flygresa då semestern och avslappningen inte börjar förrän man kommit fram.

Lär känna din egen kultur

Du och familjen får chansen att lära er mer om Sverige, om vår egen historia, vår kultur och vårt språk. Plötsligt märker ni att saker som ni trodde var självklara, bara är en självklarhet i er egen stad eller dialekt. Vårt land har mycket att bjuda på om man vill lära sig mer. Man brukar säga att man ser mer av sin egen stad eller kommun när man själv får besök och ska visa dem de sevärdheter som finns runt omkring, samma gäller om du tar dig tid att besöka dina vänner och bekanta. De kan guida dig och samtidigt uppleva mer av sin egen stad.

Stockholm Nordic Museum_

Upptäcka okända städer

En bilsemester i Sverige ska inte bara vara de populära resmålen som Stockholm och Gotland. Passa även på att boka in i er mindre städer som ni aldrig hört talas om. Där kan ni hitta en massa roligt att göra och små städer brukar älska turister så öppna gärna dialoger med de som bor där så kommer ni få ännu större utbyte under vistelsen!

Comments are closed.
Back To Top